Bitumen Dakbedekking

Bitumen dakbedekking ziet u veelal op platte daken terug. Het is een dakbedekkings-materiaal gemaakt van ruwe olie en komt vrij bij het destillatie proces. Bitumen is met name hierdoor zeer geschikt voor dakbedekking. U kunt een Bitumen dakbedekking herkennen aan de zwarte kleur. Ook Bitumen dakbedekking behoort tot de werkzaamheden van de dakspecialisten Daklekkage Amersfoort.

Voordelen van Bitumen Dakbedekking

Dakbedekking is in vele soorten, maten en materialen te verkrijgen. De juiste dakbedekking is echter van essentieel belang wanneer u zorgeloos wilt wonen of werken. Bitumen Dakbedekking is bij uitstek geschikt voor platte daken, maar kan ook op hellende daken toegepast worden. Enkele voordelen die Bitumen een goede keuze voor uw dak maken:

  • Bitumen dakbedekking is duurzaam
  • Bitumen dakbedekking maakt het dak waterdicht
  • Bitumen dakbedekking is zeer eenvoudig aan te brengen

Nadelen van Bitumen dakbedekking

Ieder voordeel heeft zijn nadeel zei een wijze Nederlander eens. Naast de vele voordelen van Bitumen Dakbedekking zijn er ook een aantal nadelen zoals bijvoorbeeld:

  • Slechte UV- en zuurstofbestendigheid
  • Bitumen is soepel bij lage temperaturen
  • De beperkte levensduur van bitumen

Toch zijn er ook voor deze nadelen aan bitumen oplossingen gevonden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor gemodificeerd bitumen oftewel APP of SBS, deze aanpassingen in het bitumen zorgen ervoor dat al deze nadelen verdwijnen en uw Bitumen dak ook UV bestendig is en weinig onderhoud nodig heeft.

Heeft u vragen over Bitumen dakbedekking of de mogelijkheden op uw dak, neem dan contact met ons op.